Wat zijn de Rules For Jewels?

Alles wat je moet weten over het dragen van sieraden.
— Mohan Chandie Shaw

10 Rules for Jewels

  1. Het is jouw sieraad, en jouw sieraad moet dus ook bij JOU passen. Laat je niet afleiden door de hype van de dag en kies voor een stijl die helemaal bij jou past.

  2. Net als dat je let op de kleurencombinatie in je kledingkeuze, doe je dat ook bij de kleurencombinatie van edelstenen. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van je huid, haar en ogen.

  3. Probeer te vermijden dat het geheel te rommelig wordt. Maak daarom een keuze voor maximaal twee edelmetalen.

  4. Van oudsher is het ‘not done’ om een horloge naar een gala te dragen. Het is immers de bedoeling dat je je daar prima vermaakt. De tijd in de gaten houden is daarom niet nodig. Dit hoeft natuurlijk niet, maar het is dan wel aan te raden een sierlijk horloge te dragen in plaats van een groot en robuust exemplaar.

  5. Je sieraad is je dierbaar. Het is gekocht voor een bijzonder moment en verdient dus ook een bijzondere behandeling. Een sieraad is geen gebruiksvoorwerp.

  6. Bewaar jouw sieraden in een speciaal daarvoor bedoeld juwelenkistje. Een ander doosje mag natuurlijk ook, zolang de sieraden elkaar maar niet kunnen beschadigen.

  7. Heb je een klusje in het vooruitzicht waarbij jouw sieraden kunnen beschadigen? Doe ze even af. Het zou zonde zijn als er dan een kras of deuk ontstaat.

  8. Geef je sieraden de aandacht die ze verdienen door niet je hele hand of arm vol te hangen, maar door één sieraad te dragen.

  9. Producten als haarlak en make-up kunnen de sieraden dof maken en beschadigen. Doe ze dan ook pas om als je klaar bent met jezelf opmaken en je haar in model brengen.

  10. Je doet er goed aan je ringen af te doen tijdens het handen wassen. Zeeprestjes hechten zich vast aan de ringen en daardoor slaat de schittering van de stenen dood.

Rules for Jewels

BONUS: Sieraden hebben onderhoud nodig. Het is daarom verstandig ze elk jaar te laten controleren door de juwelier of goudsmid. Verwaarlozing kan het verliezen van een steen veroorzaken en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Ook fijn, de juwelier of goudsmid kan ze meteen mooi schoonmaken, zodat ze weer net zo schitteren als de eerste dag.